Pools Online logo
Inloggen cursisten

Reviews Pools Online

Wij scoren een 9, 6
op basis van 41 reviews

Reviews Pools Online

Lees hier al onze beoordelingen/reviews. Laat ook een review achter.
Enthousiast geworden over Pools leren bij Pools Online? Meld u dan nu aan!

Ik wil Pools leren spreken

  • 1 2 3 4 5

 

Ik ben heel blij met de cursus Pools van Richard . Wij zijn bijna 12 jaar geleden naar Polen geemigreerd. We hebben hier een boerderij met gastenkamers. Het was me al heel snel duidelijk hoe belangrijk het is om de taal te spreken, maar waat een moeilijke taal is Pools! Het duurde wel twee jaar voordat ik iets kon maken van de brei van s en z klanken en nog eens twee jaarvoordat begon te snappen wat een zelfstandig naamwoord was en wat een werkwoord.

De grammatica bleef voor mij een mysterie. Omdat we aan huis werken met voornamelijk buitenlandse gasten en ik ook nog vanwege mijn niet al te goede gezondheid behoorlijk aan huis gebonden was, bleef de voertaal bij ons Nederlands. Ik heb een paar cursussen geprobeerd met cds en boekjes, maar telkens als het wat moeilijker werd verwaterde mijn goede voornemen om er regelmatig aan te werken. Ook heeft een buurmeisje geprobeerd om me pools te leren, maar de voortdurende rijtjes van grammaticale vervoegingen zorgden ervoor dat de motivatie ver te zoeken was bij mij.

Toch heb ik vorig jaar maar weer de stoute schoenen aangetrokken en me opgegeven voor de cursus Pools voor beginners van Richard. En tot mijn plezier bleek ik al snel het niveau van de gevorderden te hebben. Het bevalt me heel goed en ik leer eindelijk de prachtige maar moeilijke Poolse taal! Het is voor mij vooral erg stimulerend om wekelijks een conversatie uurtje te doen met Richard.

De cursus is onze handgreep hierbij, maar Richard geeft de ruimte om hiervan af te wijken. De cursus is ingedeeld in hoofdstukken die beginnen met een verhaaltje. Ik lees de verhalen, vertaal met google en de woordenlijst die erbij staat, en lees de bijbehorende grammaticale uitleg. Hier ga ik niet te lang over nadenken, want ik ben niet echt in de wieg gelegd voor het in mijn hoofd stampen van kennis. Vervolgens doe ik een aantal van de oefeningen die bij de les horen. Tijdens de conversatie voeren we een gesprek met deze stof als uitgangspunt. Ik weet zeker dat ik nog veel sneller de taal zou leren als ik de discipline had om meer uit mijn hoofd te leren, maar ook zonder dat begint het te komen.

Omdat ik de grammatica begin ‘aan te voelen’. Ik leer nu op een heel ongedwongen en natuurlijke manier Pools. De cursus van Richard en zijn manier van lesgeven werken daarom heel goed voor mij: een goede theoretische basis gecombineerd met een ongedwongen ruimte om vooral veel te kunnen praten en de taal eigen te maken. Bovendien ben ik vrij om overal de les te volgen omdat we via skype wekelijks de conversatie doen.

Alle lof voor deze cursus!
Recensie door Dieuwke – de grammatica bleef voor mij een mysterie. met een beoordeling van 10
Een erg goede cursus door leuke lesstof, vriendelijke begeleiding, een zeer fijne website, leuke Facebook-klas en snelle antwoorden op m'n vragen. Ik kan het van harte aanraden voor hen die een cursus Pools willen volgen. Het is echt leerzaam en vooral leuk! Je leert met tekst, spraak, voorbeelden en huiswerk opsturen.
Recensie door Gideon met een beoordeling van 10
Nou kom ik zo vaak in Polen. Telkens m’n vrouw nodig om iets te vragen of mijn antwoord te vertalen. Ik verleden jaar de app op m’n telefoon gezet. Maar halverwege de eerste les dacht ik “nou nee dit lukt mij toch niet”. Maar wat gebeurd er. Kom ik ene Richard tegen. Die zegt. Dat het hem wel lukt om mij Pools te leren. Afijn hij heeft gelijk. HET “GEWOON” TAAL GEVOEL VAN HET POOLS BEGINT MIJ MEESTER TE WORDEN. ook al zal ik gerust nog wel wat lessen nodig hebben. en. ..,,het is nog leuk ook. 5* hoor
Recensie door Antonio di temprementÕÕ met een beoordeling van 10
Ik volg deze cursus met plezier. De grammatica wordt kort en duidelijk uitgelegd,op die manier wordt het niet saai maar wel begrijpelijk. De grammatica en de woorden komen steeds terug en de opnames zijn goed te verstaan dus ik kan de zinnen makkelijk nazeggen voor een betere uitspraak.En bedankt voor de snelle terugkoppeling op het huiswerk.
Recensie door Zsoka met een beoordeling van 10
Ik vind het een zeer goede en duidelijke website! Het bevalt mij nu al en ik weet zeker dat ik dit blijf doen omdat de site en de bijlagen goed en duidelijk zijn.
Recensie door Gideon met een beoordeling van 10
Sinds enkele jaren hebben wij een Poolse schoondochter , dit is een lieve en amaibele vrouw,Maar we spreken haar taal nog niet,dus kwamen wij begin vorig jaar op deze geweldige site,ondanks onze leeftijd heeft Richard erg veel geduld met ons,dus hier gaan wij voor Op een eenvoudige en begrijpelijke manier word dit allemaal uitgelegd Onze complimenten hiervoor. Pieter
Recensie door Pieter Zandbergen met een beoordeling van 10
Ik woon nu 1 jaar in Polen. En ik was in Polen begonnen met Poolse les. Dit was via de Engelse taal. Dit leek aardig te lukken maar toen er meer grammatica bij kwam raakte in vaak in de war. Ik ben dus op zoek gegaan naar een extra aanvulling. En vond via internet Pools online. Pools online werkt echt heel erg fijn en ik ben er erg blij mee. Er werden veel dingen duidelijkere voor mij. Vooral door de vele mogelijkheden en manieren om het te oefenen werd de taal weer leuk. De lessen via korte verhalen met vraag en antwoord, het programma om per dag 3 zinnen leren. De app, en de mindmappen, het luisteren naar de uitspraak allemaal top. De werkwoorden worden overzichtelijk besproken. En natuurlijk de naamvallen. De lessen via skype ben ik ook erg blij mee. Ik krijg goede feedback en extra duidelijke mondelinge uitleg van de taal. We hebben samen een studie plan uit gestippeld. De snelheid kan ik zelf bepalen. En ook wat ik graag wil leren. Ik krijgt allerlei adviezen hoe ik het beste de taal kan oefenen. Echt heel fijn en heel uitgebreid. Zelfs via facebook is de mogelijkheid om iedere dag 1 vraag te beantwoorden. Kortom een hele complete manier om de taal eigen te maken! En ik begreep dat er nog meer informatie bij komt zoals filmpjes. Ik ben echt benieuwd.
Recensie door Helene met een beoordeling van 10
Je hebt een geweldige site! Leert erg makkelijk! Groet, Willy
Recensie door Willy met een beoordeling van 8
Geachte Pools Online, Ik heb recent uw 'Ik Spreek Pools' app gedownload, en was er helemaal weg van, dus heb ik alle lessen aangeschaft. Mijn Pools is zeker niet geweldig, maar oefening baart kunst! Ik sinds augustus een nieuwe vriend gemaakt, een Pool, en ze vertelde me veel over Polen en leerde me een klein beetje Pools in de oplopende maanden, nou is mijn uitspraak niet mooi, of mijn schrijven correct, maar ik wou wel even zeggen dat de app zeer goed bevalt! Ik ben zeker van plan om aandachtig te leren.
Recensie door Tom met een beoordeling van 10
Via de website www.poolsewoorden.nl leer je op een leuke manier verschillen in uitspraak en de betekenis van woorden. Soms spreek je bepaalde woorden hetzelfde uit maar schrijf je ze verschillend waardoor ze een totaal andere betekenis hebben. Er worden ook allerlei ezelsbruggetjes gegeven om woorden of zinnetjes gemakkelijk te kunnen onthouden. Op deze manier wordt het Pools leren nog leuker. Deze wekelijkse tips zijn echt een goede aanvulling op de Cursus Pools on Line!"
Recensie door Lia met een beoordeling van 10
Voor het leren van de Poolse taal is "Poolse Woorden" ideaal. Het creëert de basis waarmee het mogelijk wordt in het Pools uit de voeten te kunnen. Dankzij het opbouwen van de woordenschat en de lessen via Skype leer je al snel om Pools te spreken. Dankzij de toegankelijkheid van de cursus via mobiele toestellen kun je altijd en overal online zijn om te leren.
Recensie door Alfons met een beoordeling van 10
Als eerste bedankt en ook mijn complimenten voor de snelle en goede terugkoppeling. De 2 mindmaps die je meegestuurd had zijn inderdaad perfect en deze heb ik dan ook alvast een permanent plekje gegeven op mijn iPhone en iPad. De website http://poolsewoorden.nl/ had ik al uitvoerig bekeken en is goed opgezet, maar ik heb juist gekozen voor de iPhone app omdat ik hiermee ook offline alle lesmaterialen tot mijn beschikking heb. Dankzij de gestuurde mindmaps is dat nu nog vollediger geworden, waarvoor nogmaals mijn dank! Ik heb sinds 9 maanden een partner die van Poolse afkomst is (maar wel vlekkeloos Nederlands spreekt). Gisteren waren haar moeder en tante op bezoek bij ons (haar tante spreekt alleen Pools en geen Nederland) en ondanks dat ik de app pas 1 dag op mijn iPhone heb staan en dus ook slechts 30 minuten heb kunnen studeren, kon ik toch in ieder geval haar tante al begroeten en bedanken voor haar komst in het Pools dankzij jouw app.
Recensie door Marc met een beoordeling van 10
Ik spreek Pools -Swietna aplikacja do nauki jezyka polskiego. Polecam wszystkim moim holenderskim znajomym.
Recensie door Patti met een beoordeling van 8
Als je echt Pools wilt leren is dit de plek om het te doen. De belangrijkste dingen eerst en stap voor stap kom je verder. Voordeel voor mij is wel dat ik ook prive lessen krijg en dat maakt het nog leuker. Een aanrader dus.
Recensie door Peter van Roekel met een beoordeling van 10
Het afgelopen half jaar heb ik de on line cursus Pools gevolgd. Dit vanwege onze fietstocht door Polen waarvan we net terug zijn. Het was een geweldige ervaring om te merken dat we een beetje in het Pools konden communiceren en dat de mensen die we spraken dat bijzonder waardeerden! Mijn complimenten dus voor de opzet en kwaliteit van de cursus!
Recensie door Guus met een beoordeling van 10
Zoals gezegd was ik zeer tevreden over de opnames. Het is zo efficient om het te luisteren terwijl je met andere dingen bezig bent, zoals reizen. En ik vond de kwaliteit en de opbouw erg goed. Om het goed te leren zul je wel de discipline moeten hebben om ook de geschreven versie te bestuderen en het te spreken met iemand. Overigens is het nog lang niet zo dat ik alle 27 lessen al goed ken, maar ik stop niet voordat dat zo is.
Recensie door Mark met een beoordeling van 10
Ben vandaag fanatiek met les 1 en twee begonnen en vastberaden door te zetten. In ieder geval deze 27 lessen. IK zit per dag anderhalf uur op de fiets, dus de mp3 bestanden komen mij zeer goed uit. 's Avonds dan even online om de spellen te bekijken. Ben benieuwd naar de Skype/Go to meeting. In ieder geval bedankt.
Recensie door Mark met een beoordeling van 10
Ik heb ondertussen (ongeveer 3 weken geleden) de mp3 bestanden besteld en ontvangen via de webshop.Ik ben erg tevreden over de mp3 bestanden en luister iedere dag een half uur. Verbazend hoeveel Pools er binnenkomt en blijft hangen! Met vriendelijke groet, Anet
Recensie door Anet met een beoordeling van 8
De mp3's zijn erg handig voor de herhaling. Ik luister ze in de auto naar het werk. Doe ik iets nuttigs in de file. Groeten, Martin
Recensie door Martin met een beoordeling van 10
Geweldig om in de auto met Poolse lessen bezig te zijn. Ik heb de mp3 bestanden gebrand en draai ze nu onderweg regelmatig af. Een mooie mix van herhaling en nieuwe woorden. Soms moet ik goed opletten wat er in de teksten wordt gezegd en oefen daarmee mijn luistervaardigheid. Achteraf krijg ik dan de juiste vertaling en hoor ik of ik het goed begrepen heb. Ook de woordenlijsten geven voldoende tijd om zelf de uitspraak nog eens te oefenen en te controleren of ik de vertaling weet. Zo niet, dan zet ik hem gewoon terug voor een herhaling. Sommige dingen komen me bekend voor en daar probeer ik al luisterend de puntjes op de "i" te zetten.
Recensie door Alfred met een beoordeling van 10
Door de graduele en thematische opbouw van de MP3 lessen, de herhalingen en vragen wordt de luistervaardigheid van het Pools steeds beter. Wat je in het begin moeilijk verstaat, wordt in dezelfde les door de samenvatting en de woordenlijsten duidelijk. Door het beluisteren van de uitspraak van de zinnen en woorden gaat de spreekvaardigheid en verstaanbaarheid er met sprongen op vooruit!
Recensie door Alfons met een beoordeling van 10
Gelukkig: opnames in het Pools! Ik kon al een beetje schrijven, een beetje lezen maar ik kon bijna niets begrijpen als iemand iets in het Pools zei. Ik ben nog nooit in Polen geweest dus er zijn weinig momenten geweest om het luisteren te oefenen. Maar nu heb ik opnames met oefeningen. Fantastisch! Het is heel moeilijk maar ik leer veel en snel op deze manier. Luisteren en begrijpen zonder te lezen, dat heb ik nodig en als ik het niet begrijp, zijn er oefeningen in het Pools en in het Nederlands. Een vrouwenstem en een mannenstem praten heel begrijpelijk Pools over praktische onderwerpen. Het is leuk om te doen en ik heb er veel zin in om alle oefeningen te doen.
Recensie door Bep met een beoordeling van 10
Wat super dat ik eindelijk een goede cursus Pools heb gevonden! Ik was al een tijd op zoek naar een goede cursus, omdat mijn partner Pools is en we ook vaak naar zijn familie in Polen gaan. Dan vind ik het natuurlijk wel fijn als ik eens zou kunnen meepraten! Echter, overal worden er taalcursussen Pools aangeboden voor een vermogen, en die cursussen zijn zo algemeen gesteld op het leren van 'een' taal dat je er nog niets aan hebt ook! Deze cursus is echt alleen op het Pools gericht en daarom ook extra verfijnd. Een perfecte cursus Pools dus!
Recensie door Evelien met een beoordeling van 10
De lessen zijn fantastisch, ik ben er erg blij mee. Hartelijke groet.
Recensie door Henk met een beoordeling van 10
Ik vind de site een 10 waard helemaal perfect. Ik zelf ben 14 jaar en kom al bijna mijn hele leven lang in Polen omdat mijn familie daar woont en mijn moeder zelf Poolse is. Alleen spreek ik niet zo heel goed Pools, wat natuurlijk vervelend is als ik in Polen kom en niet voor 100% kan communiceren met mijn familie en andere. Ik blijf in de zomervakantie voor 3 weken in Polen daar leer ik natuurlijk wel weer wat Pools bij maar na een jaar wordt niet alles onthouden. Ik heb op deze site ook wat van de Poolse grammatica geleerd en vind deze site dan ook een aanrader om hier Pools te leren. goed werk, Mvg Kajetan
Recensie door Kajetan met een beoordeling van 10
De cursus vind ik goed. Plus punten zijn:de juiste uitspraak kan beluisterd worden en de woorden en uitdrukkingen van de vorige lessen komen steeds terug.
Recensie door Zsoka met een beoordeling van 8
Daar ik half Pools-Nederlands ben en nooit de kans heb gehad om via mijn vader deze taal te leren ben ik tien jaar geleden op deze cursus terecht gekomen. Wegens de reisafstand ben ik er toen niet mee door gegaan. Na vele omzwervingen cursus Pools, die niet aan mijn verwachtingen voldeden, vond ik deze cursus weer terug op het internet. De grammatica is moeilijk maar de cursus is begrijpelijk opgebouwd. Twee keer per jaar reis ik naar het prachtige Mazurie met 'mijn' Jolanta. Uiteindelijk hoop ik Pools te kunnen spreken. Even een goede tip: Ga niet verder op zoek voor een cursus Pools. Je hebt 'm zojuist gevonden. En het Pools Café is helemaal prachtig. Na zdrowie
Recensie door Aldon Stanislaw Hinc met een beoordeling van 10
Pools Online Café is super,het is jammer dat je de koffie zelf moet zetten.
Recensie door Jans Meijering met een beoordeling van 10
Al jaren wilde ik Pools leren vanwege de schoonheid van de taal en het gegeven dat ik een Poolse achtergrond heb. Daarnaast kom ik zeker 2 maal per jaar in Katowice, waar ik vrienden heb. Verder heb ik een groot aantal plaatsen in Polen bezocht: van Lagow in Zoliena Gora tot Sandomiersz en van Krakow tot Gdansk. ivm mijn leeftijd (63) zag ik er tegen op een nieuwe taal te leren. Echter met Poolsonline, lijkt het me minstens de moeite van het proberen waard. wanneer ik wat verder ben zou ik het zeker leuk vinden in het Pools te corresponderen met mede-cursisten en op Skype in het Pools gesprekken te voeren
Recensie door Joop met een beoordeling van 8
Bij deze wil ik u bedanken dat ik gebruik mocht maken van jullie site. Helaas is dit allemaal herhaling voor mij. Jammer dat ik zoiets niet een aantal jaren geleden heb gevonden, zo is het leren wel leuker.
Recensie door Janiek met een beoordeling van 6
De cursus leert prettig en snel. De herhalingen in de lessen werken goed voor mij en het café vond ik bijzonder grappig!
Recensie door Bep met een beoordeling van 10
De cursus zit leuk in elkaar en is ook voor beginners heel goed te doen. Veel cursussen gaan te diep in theorie en dan wordt het al gauw saai en vervelend. Maar zoals nu met veel afwisseling en gesproken tekst en korte oefeningen is het leuk. Voor mij is het meer herhaling van grammatica. Ik volgde enkele jaren een cursus bij de Volksuniversiteit maar ik bleef alleen over. Ik spreek en begrijp redelijk pools maar nog lang niet goed genoeg, dus blijf ik doorgaan met herhaling maar ook af en toe een poolse krant en tijdschriften te lezen maar ook te praten.
Recensie door Rien met een beoordeling van 10
Ik vind jullie online cursus wel erg informatief. Een van de weinige online cursussen die ik kon vinden. En van goede kwaliteit.
Recensie door Michel met een beoordeling van 8
Wat een leuk idee!!! Hele goede website, super opzet en er is werkelijk aan alles gedacht!
Recensie door Marta met een beoordeling van 10
ik ben nu een maand bezig en merk al verschil. het gaat een stuk sneller als je de woorden echt leert, dan gaan de oefeningen ook een stuk makkelijker. de eerste lessen waren de basis, maar ik ben alweer bezig met zinnen maken etc. het helpt heel erg als je bezig blijft. maar dat geld voor alle taalcursussen. die moet je blijven trainen. zeker de moeite waard!
Recensie door Thomas met een beoordeling van 10
Ik was al lang op zoek naar een cursus Pools in de buurt totdat ik deze vorm van leren trof. Vooral de uitspraak die je honderden keer kunt herhalen, de oefeningen met direct zichtbare antwoorden maken het leren veel makkelijker.
Recensie door Mark met een beoordeling van 10
Uitstekende cursus. Goed gestructureerd en zeer overzichtelijk. Ik kan een ieder de cursus aanbevelen.
Recensie door Hennie met een beoordeling van 10
Super. Leuke manier om te leren. Ik ben benieuwd naar de filmpjes.
Recensie door Jan met een beoordeling van 10
Kan deze cursus zonder meer aanbevelen. Heldere begrijpelijke uitleg. Sluit goed aan het gangbare taalgebruik, een verrijking. Zonder meer een aanrader.
Recensie door Henri Kiel met een beoordeling van 10
Bel direct: 0611734944