/* Error on https://poolsonline.nl/wp-content/plugins/whatsapp-for-wordpress/dist/blocks.style.build.css?ver=6.3.4 : Something went wrong: cURL error 28: Operation timed out after 7000 milliseconds with 0 bytes received */
Pools Online logo
Inloggen cursisten

Deze cursus is geknipt voor je!

 1. Zelfstandig of onder begeleiding Pools leren
 2. Privé- en groepslessen via Skype mogelijk
 3. Focus op het voeren van gesprekken; direct toe te passen in het dagelijks leven
 4. Goede en eenvoudigde uitleg van de grammatica
 5. Toegang tot de besloten facebookklas met extra begeleiding en huiswerk
 6. Gratis e-book met de volledige cursusinhoud, voor herhaling zonder computer
 7. Niet tevreden? Geld terug! 14 dagen bedenktijd
 8. 939 tevreden cursisten
Wij scoren een 9, 6
op basis van 41 reviews

Wil jij de Poolse taal leren spreken?

Er zijn redenen genoeg om Pools te leren.

Heb je een Poolse partner?
Voeden jullie je kinderen tweetalig op?
Doe je zaken in of met Polen?
Heb je Polen in dienst?
Heb je Poolse vrienden of familie?
Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Polen?
Een doel motiveert!

Mijn accent ligt op conversatie lessen. Lezen, begrijpen en schrijven zijn heel belangrijk, maar het is het belangrijkste om Pools te leren spreken. De basis van onze methode is het 80-20-principe: 20% van de inspanning zorgt voor 80% van het resultaat. Door ons vooral op die belangrijke basis te richten, maximaliseren we het resultaat dat je uit onze taalcursus haalt. Drie zaken moet je daarbij goed weten:

Wat moet ik leren? Het heeft geen zin om een woordenboek uit je hoofd te leren: je wilt vooral de meest gebruikte woorden kennen. Goed materiaal levert je dan ook een efficiënte selectie van de leerstof.

Hoe leer ik het? Een hekel aan rijtjes stampen? Gelukkig kom je met goede schema’s en geheugentechnieken een heel stuk verder.

Hoe pas ik het toe? Bang dat je uiteindelijk nog steeds niet in staat bent om je taal ook echt te spreken? Met gerichte oefening voorkomen we dat soort frustraties.

Uitgebreide cursus Pools

Leer de Poolse taal

Stel jij het leren van de Poolse taal steeds uit omdat je denkt dat je te weinig tijd hebt?

Dan hebben we goed nieuws voor je: zelfs naast een druk leven is het prima mogelijk om in een half jaar een taal goed te leren.

 • Aantal lessen:
  De uitgebreide cursus Pools bestaat uit 27 lessen. Deze volg je lekker op jouw eigen computer of telefoon, en wanneer jou dat uitkomt.
 • Studieduur:
  3 tot 12 maanden
 • Focus:
  Door ons vooral op die belangrijke basis te richten, maximaliseren we het resultaat dat je uit onze taalcursus haalt.
 • Grammatica:
  Grammatica in kale rijtjes in je hoofd stampen? Dat onthoud je nooit echt goed. Maar als je er opeens echt zinnen mee moet vormen… dan zul je zien dat die leercurve plots heel steil wordt.
 • Oefeningen:
  Je maakt de oefeningen met automatische foutcorrectie om je kennis te testen. Behalve een computertest kun je je werk ook na laten kijken door een docent.

Privé of groepslessen via Skype
Een innovatieve vorm van leren – leren Pools via Whatsapp of Skype.
Facebookklas
Samen leren is immers veel leuker! In deze gesloten groep worden extra huiswerk, lesmateriaal en toetsen geplaatst.

Gratis bij deze cursus: leer 3 zinnen per dag

In deze methode onthouden we 3 zinnen per dag.

Dat is het makkelijk om te onthouden en herhalen.

Dit betekent dat je 21 zinnen per week onthoudt.

Als je één woord in de zin verandert, of de zin vragend of ontkennendmaakt dan leer je meer dan 80 zinnen per week.

Dit is koffie. (To jest kawa.)

Is dit koffie? (Czy to jest kawa?)

Nee, dit is geen koffie. (Nie, to nie jest kawa.)

Dit is thee. (To jest herbata.)

Als je in 13 weken of zelfs in 13 dagen Pools wilt spreken – ben je van harte welkom.

Op 16 maart jl. ontmoette ik de liefde van mijn leven en gelukkig voor mij vindt hij mij ook leuk. Helaas praat hij nauwelijks Nederlands en het Pools was abracadabra voor mij. Totdat ik op internet Ryszard tegenkwam met zijn fantastische cursussen. Nu leert Mariusz Nederlands bij Ryszard en ik leer Pools. We zijn nu enkele maanden verder en ik heb me helemaal op de Poolse taal gestort. Tijdens het wandelen met mijn hond luister ik naar de verhaaltjes en de woorden op de app, enkele keren per week skype ik met Ryszard en er zijn nog vele vele mogelijkheden op de site Poolsonline. Chapeau Ryszard! Wat ben jij een gedreven en gemotiveerde leraar! Je bent betrokken bij je studenten en je hebt humor en heel veel geduld. Je doet enorm veel moeite en je speelt in op de behoefte van de student. Op het moment ben ik met Mariusz in Katowice en ik geniet van het prachtige Polen. Zelfs hier in Katowice heb ik les via skype gehad met Ryszard. Ik kan al korte zinnen maken en uitspreken. Ik had nooit verwacht dat ik de Poolse taal zou kunnen leren, maar met kleine stapjes is het toch mogelijk. Dankzij Ryszard. Heel erg bedankt en ik maak veel reclame voor je in Maastricht. Er wonen veel Poolse mensen in Maastricht, die stuur ik allemaal naar jou. Dank je! Voor alles. Groetjes, Françoise.
Recensie door Françoise Balduin met een beoordeling van 10
Ik vind het een heel leuk lesgebeuren. samen gezellig babbelen in 't Pools. dat mis ik sinds 45 jaar....Pools schrijven zal ik allicht nooit kunnen, ik heb dat ook niet nodig. Maar spreken !!! Nog enkele lessen Richard en ik praat je onder tafel dankzij je lessen !!
Recensie door marina nowicki met een beoordeling van 8
Interactief Pools leren

Wat moet ik leren?

Met onze methode geven we je de 2000 woorden waarmee jij je in het Pools prima zult kunnen redden. Dat lijkt misschien veel, maar je leert ze sneller dan je denkt.

Hoe pas ik het toe?

Bij ons begin je al vroeg in het leerproces te oefenen met moedertaalsprekers van het Pools. Dat is niet omdat we het leuk vinden om je in het diepe te gooien, maar omdat je zo veel sneller leert! Een paar voordelen van toepassing:

Hoe leer ik het?

De volgende tips helpen je om onze methode sneller in je hoofd te krijgen:

De regelmaat van grammatica. Het fijne aan grammatica is dat er veel regelmaat in zit. Kun je de 40 belangrijkste werkwoorden vervoegen, dan kun je eigenlijk bijna alle werkwoorden volgens dat voorbeeld gebruiken.

Vaak kun je grammatica bovendien sneller leren met behulp van goedgekozen voorbeelden. Met voorbeeldzinnen zie je meteen hoe zinnen opgebouwd worden, hoe naamvallen en werkwoorden vervoegd worden, enzovoort. Nieuwe zinnen kun je dan gewoon creëren door woorden in de voorbeelden te vervangen!

Gespreid leren. In korte sessies over de dag leren heeft twee voordelen. Ten eerste kun je woorden vaker herhalen: het is zinniger om je vocabulaire voor de dag ’s ochtends en ’s avonds te herhalen dan om het twee keer in een sessie te doen. Daarnaast kunnen je hersenen zich niet langer dan 20 minuten echt concentreren. Drie keer 20 minuten heeft dus meer resultaat dan één keer een uurtje.

Het bedenken van ezelsbruggetjes klinkt misschien cliché, maar het werkt écht! Sterker nog: hoe absurder de beeldassociatie of het verhaaltje bij een woord is, hoe beter je het zult onthouden. Tot het uiteindelijk in je brein is ‘ingenesteld’ en je geen hulp meer nodig hebt om het te onthouden.

Privé of groepslessen via Skype
Leer Pools via Skype! Met een native speaker en docent Pools neem je de lesstof door en kun je meteen Pools leren spreken met de juiste uitspraak. Bovendien heb je hier meteen de gelegenheid om alles te vragen dat je nog niet direct begreep over de Poolse lessen van die week!

Interesse in Poolse les via Skype?

Facebookklas
Onze cursus Pools maakt verder gebruik van een facebookklas waarin Pools leren online verder gestimuleerd wordt. Samen leren is immers veel leuker! In deze gesloten groep worden extra huiswerk, lesmateriaal en toetsen geplaatst. Bovendien kun je ervaringen uitwisselen met medestudenten. Op die manier maak je deel uit van de groep die net als jij Pools leert.

Pools leren met onze app
Ten slotte bestaat er voor Pools leren een app die je kunt gebruiken om je woordenschat makkelijk en sneller te vergroten. Zo leer je de hele dag door Pools, wanneer het jou maar uitkomt!

Hoe meld ik me aan en wanneer kan ik beginnen met Pools leren?

Meld je aan via onderstaande knop. Na het aanmelden ben je direct ingelogd en kan je direct beginnen.


Hierbij geef ik toestemming om informatie en aanbiedingen te ontvangen per e-mail. Meer informatie: Privacy Policy

Ruim 22 jaar ervaring in het onderwijzen van de Poolse taal

Deze online conversatie cursus Pools is gebaseerd op de jarenlange ervaring van het Pools Taalinstituut Kopernik dat vanaf 1995 cursussen Pools voor beginners en gevorderden in Nederland verzorgt.

Meer informatie over Pools Online

Bel direct: 0611734944
Hulp nodig? Chat met ons