Dag 9 Echt in iedere winkel gaan eerst de handschoenen aan voor je bedient wordt. Zelfs de vakkenvullers hebben geen blote handen. - Pools Online
Pools Online logo
Inloggen cursisten

Dag 9 Echt in iedere winkel gaan eerst de handschoenen aan voor je bedient wordt. Zelfs de vakkenvullers hebben geen blote handen.

Na het eten in de Menza loop ik altijd even naar de kruidenier om fruit te halen. Bosbessen heb je hier in twee soorten, groot en klein. De pruimen, die ik van de week had waren ook uitzonderlijk groot. Een grapefruit 's morgens voor mijn ontbijt vulde mijn hele bord, de tomaten vandaag idem dito. Aalbessen kun je hier ook in een witte versie kopen. Van Gdynia herinner ik mij dat er op iedere hoek een fruitverkoper stond. In Warschau is dat een stuk minder. Dat wil niet zeggen dat ze er niet zijn. Ik heb eergisteren bij een oud mannetje nog een heerlijke bak frambozen geschoord. Hij was de eerste, die niet zijn handen in plastic handschoenen had.

 

Niet alleen het fruit is groot. Vandeweek kwam ik langs een terras, waar ze de pizza per meter verkopen. Misschien krijg ik binnenkort een medestudent zo ver om daar te gaan eten. Ook de Zakienka, een soort baguette,  die ik gisteren bestelde was XXL: een halve meter. Daar heb je een hele maaltijd aan. Een moeder met drie kinderen bestelde er twee en brak ze door midden. Het hele gezin had te eten.

 

Die Zankienka, traditioneel met kaas en champignons, maar ook in andere smaken verkrijgbaar, kostte mij 10 ZL. Ik geef hier iedere dag 12Euro50 uit. 's morgens koop ik een kop koffie in de pauze, ik eet ervan in de mensa, ga er 's middags op uit naar een of andere toeristische attractie en trakteer mezelf op iets lekkers, zoals dus die Zakienka, of een ijskoffie met kokossmaak, een ijsje of iets dergelijks en dan haal ik op de terugweg in de supermarkt nog boodschappen zoals brood, beleg en melk. Dat kan uit voor twaalf  en een halve Euro. Verbazingwekkend!

Bel direct: 0611734944
Hulp nodig? Chat met ons