Dag 4 Onze docente had er 's morgens behoorlijk lyrisch over gesproken en ze had wel een beetje gelijk. Het was de moeite van het bekijken waard. - Pools Online
Pools Online logo
Inloggen cursisten

Dag 4 Onze docente had er ’s morgens behoorlijk lyrisch over gesproken en ze had wel een beetje gelijk. Het was de moeite van het bekijken waard.

Na een ochtendje taalles over NDK en DK (imperfect en perfect, oftewel onvoltooid en voltooide tijd), krijgen we het lied Sen o Warszawie = dromen over Warschau voorgeschoteld. Hierin bezingt Marek Gasznski zijn verlangen naar Warschau, door in de huid van een vogel te kruipen en de zonsopkomst en zonsondergang te beschrijven. Van dit lied is een heuse luisteroefening gemaakt. https://www.youtube.com/watch?v=B_P61M36bkY. Door het langzame tempo van de song is dat goed te doen. De tekst luidt: https://www.youtube.com/watch?v=X3X0AHF85SE. Je krijgt acuut zin om naar buiten te gaan, maar zodra je het lokaal met airco verlaat, wil je meteen weer terug. Het heeft vannacht weliswaar geregend, maar om half negen was er al niets meer van de afkoeling te merken.

's Middags waren we in Kawęczyn waar we een rondrit met paard en wagen maakte door iets waar op het eerste gebouw Skansen ( = openluchtmuseum) stond, maar wat volgens de koetsier een dorp was, dat was opgezet met de bedoeling om te leven zoals het vroeger gedaan werd. De energie wordt er opgewekt met molens, er werd gekookt op hout en het hele dorp stond vol houtsnijwerk. Ik kan het nog steeds niet helemaal plaatsen, want je kon niet in de huisjes kijken, maar er was veel water en dat was heerlijk verkoelend. Onze docente had er 's morgens behoorlijk lyrisch over gesproken en ze had wel een beetje gelijk. Het was de moeite van het bekijken waard. Je kon er eventueel ook overnachten en er was veel te doen, van sportvelden tot speeltuinen, maar het hoogtepunt was toch wel een instabiele brug van houten planken, waar je overheen moest om bij het startpunt van een kabelbaan te komen. Het belangrijkste hulpmiddel was daar toch zeker de anti-muggenspray.
Bel direct: 0611734944
Hulp nodig? Chat met ons