/* Error on https://poolsonline.nl/wp-content/plugins/whatsapp-for-wordpress/dist/blocks.style.build.css?ver=6.3.4 : Something went wrong: cURL error 28: Operation timed out after 7000 milliseconds with 0 bytes received */
Pools Online logo
Inloggen cursisten

Dag 26 – Zomercursus Pools in Polen – Bij ons zou de dierenbescherming op z’n achterste benen staan.

Iets anders waar kinderen in Warschau zich aan vergapen zijn de vele straatartiesten. Behalve veel muzikanten staan er jongleurs met glazen ballen, stripfiguren, die met je op de foto willen en pandaberen en Winnie the Poeh in veel te warme pakken. De muzikanten staan soms zo dicht op elkaar dat je van twee melodieën tegelijk kan genieten. Toen ik de stad in trok om de jongleur met glazen ballen te fotograferen, trof ik hem niet aan. Hij is er kennelijk alleen maar in het weekend. De pandabeer was even een broodje eten. alleen zijn pak lag nog op de grond. Er zijn ook zigeunerkinderen, die accordeon spelen. Als je te veel kleine muntjes in hun bekertje gooit, kijken ze je vuil aan. Regelmatig lopen ze naar hun moeder, die met een mobieltje en de jongste spruit bij de fontein wacht, om hun geld af te geven. Meermaals zag ik oude dametjes de kinderen aanspreken dat ze beter naar school konden gaan. Mama vindt de business hier vast te lucratief voor. Warschau gedoogd dit in de hoop dat er dan minder gebedeld wordt.

Soms komen bedelaars terrassen op, of restaurants in. Tot mijn verbazing zijn ze vaak goed gekleed, waardoor je ze niet meteen herkent. Een bedelaar is helemaal perplex als ik hem afsnauw, omdat hij me voor de tweede keer lastig valt. Ik sta gewoon op mijn broodje te wachten en dat smaakt zo een stuk minder lekker. Ook sla ik restaurants waar ik bedelaars heb gezien systematisch over. De bedelaars, die op straat zitten proberen te vertederen met een foto of een hond. Gelukkig heeft het aantal muzikanten de overhand.

Heel bijzonder vind ik de attractie waar je met een gekleurde duif op de foto kan. Bij ons zou de dierenbescherming op z'n achterste benen staan. Overigens hebben ook de vogels in de straat, bijvoorbeeld eksters een andere kleur. In de bussen worden dia's gepresenteerd van de natuur in Warschau en leer ik dat zo'n grijze ekster.............(moet ik nog opzoeken) heet. Niet alleen in de bus, maar ook langs de boulevard staan borden met de namen van vogels. Warschau presenteert zich zielone = groen.
Bel direct: 0611734944
Hulp nodig? Chat met ons